Saveti

Pet jednostavnih saveta za jačanje Vašeg imuniteta

Imunitet predstavlja prvu liniju odbrane Vašeg organizma protiv virusa i bakterija. Njegovo održavanje ponekad zna biti izazovno, naročito u hladnijim mesecima u godini. Zato vam donosimo tri jednostavna saveta za jačanje imuniteta!

Šta je kašalj i zašto kašljemo?

Kašalj je po svojoj prirodi zaštitni mehanizam organizma. U osnovi služi čišćenju disajnih puteva od nakupljene sluzi.

Osim tečnosti, leti treba paziti i na dovoljan unos vitamina i minerala, a evo i zašto!

Kada telesna temperatura poraste, centralni nervni sistem šalje poruku znojnim žlezdama da je vreme za produkciju znoja, i time dolazi do efekta rashlađivanja tela. Osim što može dovesti do dehidratacije, prekomerno znojenje može biti uzrok manjka magnezijuma i vitamina rastvorljivih u vodi koji su preko potrebni za normalno funkcionisanje organizma.

Zadržite snažan imunitet optimalnim unosom vitamina D

Kada je reč o njegovoj važnosti za naš organizam, vitamin D je mikronutrijent uz pomoć kog gradimo zdravo i funkcionalno telo. On doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalne funkcije mišića, kao i održavanju normalnog metabolizma kostiju i zuba.

Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Vitamini i minerali neophodni su za optimalno funkcionisanje organizma, a unosimo ih raznovrsnom i uravnoteženom ishranom. Jeste li sigurni da je Vaš jelovnik dovoljno dobro usklađen? U članku pročitajte više o vitaminima i mineralima i zašto je dobro uzimati dodatke ishrani.

Putna apoteka vas može poštedeti nevolja na odmoru

Povremena putovanja deo su savremenog načina života. Koliko god bila zanimljiva i atraktivna, sa sobom nose i neke rizike na koje je potrebno da se pripremite na vreme.

Za jesenje obaveze treba se pripremiti i mentalno!

Ispitne rokove, povratak u školu i povratak na radno mesto, dočekajte sa visokom koncentracijom i mentalnom energijom uz M.E.V. Feller dodatke ishrani!

Deset osnovnih obeležja tradicionalne mediteranske ishrane

Mediteranska ishrana je prepoznata kao zlatni standard pravilne ishrane, s obzirom na to da su otkrivena njena mnogobrojna povoljna dejstva na zdravlje. Takva tradicionalna mediteranska ishrana postala je sinonim za zdravu ishranu. Ovaj istaknuti model primeren je za populaciju zapadne kulture, koja želi da svoje navike u ishrani promeni na kvalitetan način i bez posledica za zdravlje.

Deset saveta kao pomoć u normalnom funkcionisanju probavnog sistema

Varenje je vrlo složen proces koji se odvija pod uticajem brojnih enzima i hormona. U našim crevima se nalazi milijarda dobrih bakterija, koje su zadužene i za ravnotežu u probavnom sistemu, a zahvaljujući njima i uravnoteženoj ishrani može se obezbediti optimalno snabdevanje hranljivim materijama.

Lumbalni sindrom – bolest savremenog doba

Lumbago je, pored obične prehlade, jedan od najčešćih razloga za posete porodičnom lekaru. Bolovi u donjem delu leđa ili lumbago mogu se javiti u bilo kom životnom dobu, ali su najčešći između 35. i 55. godine, podjednako kod oba pola. Bolovi u leđima mogu se sprečiti redovnim fizičkim vežbanjem, koje ne mora nužno podrazumevati odlazak u teretanu, nego se preporučuju aktivnosti koje obezbeđuju čvrstoću i stabilnost mišića, kao što su ples, joga, pilates i sl.