Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Zašto uopšte uzimati dodatke ishrani?

Vitamini i mineralisu esencijalni elementi u ljudskom organizmu. Naše telonije sposobno da ih samo proizvede, nego ih je potrebno uneti raznim namirnicama. Uravnotežena i raznovrsnaishrana je ključna za održavanje zdravog organizma. Međutim, danas retko ko uspeva svakodnevno održati ravnotežu u svojoj ishrani, a vrlo užurban životni stil koji proizvodi stres značajno doprinosi slabljenju imuniteta. Upravo su zato multivitaminsko-multimineralni suplementijedni od najkorišćenijih dodataka ishrani.

Vitamini su organski esencijalni hranjivi sastojci potrebni organizmu u malim količinama, između 1 μg i 100 mg. Svaki vitamin ima svoju biohemijsku funkciju a njihov nedostatak uzrokuje specifična oboljenja. 

Minerali su mikronutrijenti neorganskog ili neorgansko-organskog porekla i neizostavni su deo naše ishrane. U esencijalne minerale ubrajamo: gvožđe, cink, jod, selen, bakar, mangan, fluor, hrom, kobalt, molibden, nikal i silicijum.

Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Kapsule M.E.V. Feller® Multi 100 % sjajan su izvor esencijalnih vitamina i minerala u 100 % preporučenom dnevnom unosu i sadrže čak 22 aktivna sastojka, a preporučuje se uzimanje jedne tablete na dan uz obrok. Sadrže vitamine A, C i D, bakar i cink koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema, a vitamin B2, niacin, vitamin B6, folna kiselina, vitamin B12, gvožđe i magnezijumdoprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne ishrane i zdravog načina života.