Saveti

Pet jednostavnih saveta za jačanje Vašeg imuniteta

Imunitet predstavlja prvu liniju odbrane Vašeg organizma protiv virusa i bakterija. Njegovo održavanje ponekad zna biti izazovno, naročito u hladnijim mesecima u godini. Zato vam donosimo tri jednostavna saveta za jačanje imuniteta!

Za jesenje obaveze treba se pripremiti i mentalno!

Ispitne rokove, povratak u školu i povratak na radno mesto, dočekajte sa visokom koncentracijom i mentalnom energijom uz M.E.V. Feller dodatke ishrani!

Putna apoteka vas može poštedeti nevolja na odmoru

Povremena putovanja deo su savremenog načina života. Koliko god bila zanimljiva i atraktivna, sa sobom nose i neke rizike na koje je potrebno da se pripremite na vreme.

Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Vitamini i minerali neophodni su za optimalno funkcionisanje organizma, a unosimo ih raznovrsnom i uravnoteženom ishranom. Jeste li sigurni da je Vaš jelovnik dovoljno dobro usklađen? U članku pročitajte više o vitaminima i mineralima i zašto je dobro uzimati dodatke ishrani.

Osim tečnosti, leti treba paziti i na dovoljan unos vitamina i minerala, a evo i zašto!

Kada telesna temperatura poraste, centralni nervni sistem šalje poruku znojnim žlezdama da je vreme za produkciju znoja, i time dolazi do efekta rashlađivanja tela. Osim što može dovesti do dehidratacije, prekomerno znojenje može biti uzrok manjka magnezijuma i vitamina rastvorljivih u vodi koji su preko potrebni za normalno funkcionisanje organizma.

Zdravlje srca i mediteranska ishrana

Mediteranska ishrana se već godinama smatra najboljom ishranom na svetu. O mediteranskoj ishrani i mediteranskoj dijeti napisane su mnoge knjige. Glavna načela takve ishrane jesu količinski manji, ali češći obroci. Mediteranska ishrana je usko povezana sa područjima u kojima se tradicionalno uzgajaju masline i ide u ribolov. U Hrvatskoj se poslednjih godina beleži blagi porast upotrebe maslinovog ulja, ali to je još uvek premalo, s obzirom na to da se u njoj proizvode maslinova ulja najboljeg svetskog kvaliteta.

Šta je kašalj i zašto kašljemo?

Kašalj je po svojoj prirodi zaštitni mehanizam organizma. U osnovi služi čišćenju disajnih puteva od nakupljene sluzi.

Ne dopustite da vam letnje viroze pokvare odmor!

Svi se radujemo toliko željenom letovanju, no letnje viroze ga mogu poremetiti. Zato je dobro posebnu pažnju posvetiti higijeni generalno kako bi nam leto ostalo u dobrom sećanju.

Imunitet i kvalitet života, spojene su posude

Stanje vašeg imuniteta i kvalitet života u uskoj su vezi. Probavne tegobe, hronični umor ili uzastopne infekcije mogu ukazivati na neke složene zdravstvene uzroke, imunitet je često i žrtva naših loših navika. U tom slučaju svako od nas može učiniti mnogo za svoje zdravlje.

Zadržite snažan imunitet optimalnim unosom vitamina D

Kada je reč o njegovoj važnosti za naš organizam, vitamin D je mikronutrijent uz pomoć kog gradimo zdravo i funkcionalno telo. On doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalne funkcije mišića, kao i održavanju normalnog metabolizma kostiju i zuba.