Ne dopustite da vam letnje viroze pokvare odmor!

Koje infekcije najčešće vladaju leti?

Među najčešćim letnjim tegobama svakako spadaju one probavne. Uzrokovane virusima najlakše se prenose putem prljavih ruku tako da će nam svakako dobro doći pažljivo pridržavanje pravila lične higijene. Osim toga, leti, zbog umora i neispavanosti često nam opada imunitet tako da ćemo u većoj meri biti podložni infekcijama. Izvor tih problema je često onečišćena voda u bazenima i plićacima gde se zadržava veći broj ljudi, a deca su posebno osetljiva. 

Za razliku od virusnih, bakterijske infekcije se leti najčešće javljaju kao posledica trovanja hranom. Na visokim temperaturama se u prehrambenim proizvodima lakše razvijaju mikroorganizmi, a dodatni problem predstavlja i često neispravno uskladištena hrana. Zato posebnu pažnju posvetite kvalitetu namirnica proteinskog porekla poput mesa, ribe ili mlečnih proizvoda, jer su leti posebno kvarljive.

Uz pravilno održavanje higijene i pažljiv izbor namirnica koje će ojačati naš imunitet,  većinu viroza ćemo uspešno izbeći. Za održavanje higijene ruku dobro će vam doći Salvusept, efikasno sredstvo za dezinfekciju ruku koje čisti i dezinfikuje ruke bez upotrebe vode i sapuna, a sadrži i glicerol koji će hidrirati kožu. Ne zaboravite ni na dodatke ishrani,jer neke od važnih vitamina ili minerala naše telo ne može samo proizvesti ili ih ne može proizvesti u dovoljnoj meri. Bogata paleta M.E.V. Feller vitamina i minerala sadrži upravo one mikronutrijente koji će vam pomoći u jačanju i održavanju dobrog imuniteta. Dodaci ishrani poput M.E.V. Feller® Probifasta, jedinstvenog proizvoda bakterijskih kultura sa dodatkom vitamina D, ojačaće vaš imunski sistem. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema. Takav je i M.E.V. Feller® Multi 100 %, koji je izvor esencijalnih vitamina i minerala u 100 % preporučenom dnevnom unosu i sadrži čak 23 aktivna sastojka.