Imunitet i kvalitet života, spojene su posude

Pazite na kvalitetnu i raznovrsnu ishranu

Osim izbegavanja poroka poput pušenja ili prekomerne konzumacije alkohola, posebnu pažnju moramo posvetiti svojim prehrambenim navikama. Raznovrsna i uravnotežena ishrana vašem organizmu će osigurati vitamine i minerale koji su nužni za održavanje snažnog imuniteta. Ako je moguće što više izbegavajte obrađenu hranu i potrudite se da na vašem jelovniku redovno bude prisutno sveže voće, povrće i posebno važni orašasti plodovi. Bogati su antioksidansima, kao i vitaminima A, B, C i E neophodnim za pravilno funkcionisanje imuniteta. Ne zaboravite ni na presudnu ulogu pravilne ishrane ili dodataka ishrani, jer neke od važnih vitamina ili minerala naše telo ne može samo proizvesti ili ih ne može proizvesti u dovoljnoj meri. Bogata paleta M.E.V. Feller vitamina i minerala sadrži upravo one mikronutrijente koji će vam pomoći u jačanju i održavanju dobrog imuniteta.
 

Primer, M.E.V. Feller® Multi 100 %, koji je izvor esencijalnih vitamina i minerala u 100 % preporučenom dnevnom unosu i sadrži čak 22 aktivna sastojka, jedan je od izvrsnih dodataka ishrani koji će vašem organizmu osigurati upravo ono što mu je najpotrebnije. Uz mnogobrojne funkcije koje cink ima u našem organizmu, najviše se ona koja je u vezi sa imunskim sistemom.
 

M.E.V. Feller® Cink 15 mg u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži 15 mg cinka što je 150% preporučenog unosa za odrasle osobe i kao takav predstavlja važan deo svake male kućne apoteke dodataka ishrani.

Budite aktivni

Posebnu temu predstavlja fizička aktivnost. Sve rasprostranjeniji sedelački način života takođe može biti rezultat slabljenja imuniteta. Redovno vežbanje doprineće boljem kvalitetu života. Naravno, odaberite onu vrstu aktivnosti koja vam najbolje odgovara, no budite istrajni i redovni. Redovna fizička aktivnost u velikoj meri smanjiće stres kojem smo svakodnevno izloženi, a pozitivno će se odraziti na kvalitet sna koji će dodatno okrepiti organizam.