Savjeti

Kako omega-3 zaista utiče na naše srce?

Jedna od najizazovnijih prehrambenih mjera u pogledu pozitivnog utjecaja na zdravlje srca je povećan unos omega-3 masnih kiselina. 

Tri ključna savjeta za oštar um

Potrebna vam je koncentracija i polet za suočavanje sa zadacima na poslu ili započinjete rad na važnom projektu, a osjećate da niste kognitivno brzi i oštrog uma?

Za jesenje obveze treba se pripremiti i mentalno!

Ispitne rokove te povratak u školu i na radno mjesto obilježite velikom količinom koncentracije i mentalne energije uz M.E.V. Feller dodatke prehrani!

Putna apoteka vas može poštedjeti nevolja na odmoru

Povremena putovanja dio su savremenog načina života. Koliko god bila zanimljiva i atraktivna, sa sobom nose i neke rizike na koje se treba spremiti na vrijeme.

Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Vitamini i minerali neophodni su za normalno funkcionisanje organizma, a unosimo ih raznovrsnom i uravnoteženom ishranom. Jeste li sigurni da je vaš jelovnik dovoljno dobro usklađen? U članku pročitajte više o vitaminima i mineralima i zašto je dobro uzimati dodatke ishrani.

Godine nisu prepreka za tjelesnu aktivnost

Proces starenja normalna je fiziološka pojava i traje neprekidno od začeća do kraja života. Tokom starenja događaju se određene fiziološke promjene, a najmanje polovina promjena koje se pripisuju starenju može se povezati s neaktivnošću. Ukorijenjenoje mišljenje da je starost prepreka za fizičku aktivnost i vježbanje.

Ne dopustite da vam ljetne viroze pokvare odmor!

Svi se radujemo toliko željenom ljetovanju, ali ljetne ga viroze mogu poremetiti. Zbog toga je dobro posebnu pažnju posvetiti higijeni općenito kako bi nam ljeto ostalo u dobrom sjećanju.

Imunitet i kvaliteta života, spojene su posude

Stanje vašeg imuniteta i kvaliteta života u uskoj su vezi. Probavne tegobe, hronični umor ili uzastopne infekcije mogu ukazivati na neke složene zdravstvene uzroke, ali imunitet je vrlo često i žrtva naših loših navika. U tom slučaju svako od nas može učiniti mnogo za svoje zdravlje.

Zdravlje srca i mediteranska prehrana

Mediteranska prehrana već se dugo godina smatra najboljom prehranom u svijetu. O mediteranskoj prehrani i mediteranskoj dijeti napisane su mnoge knjige. Glavna su načela takve prehrane količinski manji obroci, ali se zato jede češće. Mediteranska prehrana je usko vezana za područja u kojima se tradicionalno uzgajaju masline te za ribolov. U Hrvatskoj se posljednjih godina bilježi blagi porast upotrebe maslinovog ulja, no to je još premalo s obzirom na to da imamo maslinova ulja najboljeg svjetskog kvaliteta.

Deset osnovnih obilježja tradicionalne mediteranske prehrane

Mediteranska prehrana prepoznata je kao zlatni standard pravilne prehrane s obzirom na to da su otkriveni mnogobrojni povoljni efekti takve prehrane na zdravlje. Takva, tradicionalna mediteranska prehrana postala je sinonim za zdravu prehranu. Istaknuti prehrambeni model vrlo je primjeren za populaciju zapadne kulture, koja želi promijeniti svoje prehrambene navike na kvalitetan način bez posljedica za zdravlje.