M.E.V. Feller® Silymarin F plus

60 tableta (45,5 g)

Gastrointestinalni

M.E.V. Feller® Silymarin F plus i jetra

Jetra je organ sa izuzetno važnom funkcijom u čišćenju i detoksikaciji organizma. Na jetru deluje sve ono što putem hrane, pića, lekova ili na sličan način unesemo u organizam. Ona je često preopterećena i ne može da obavlja svoju funkciju, zbog čega trpi ne samo zdravlje jetre, nego i celog organizma.

M.E.V. Feller® Silymarin F plus sadrži standardizovani ekstrakt ploda sikavice, koji doprinosi normalnoj funkciji jetre, zatim ekstrakt korena maslačka i ekstrakt lista artičoke, kao i vitamine B1, B6 i C. 

Ekstrakt sikavice, koji se nalazi u sastavu proizvoda M.E.V. Feller® Silymarinu F plus, doprinosi normalnoj funkciji jetre

Semenke sikavice (Silybum marianum, L.) koriste se više od 2000 godina u tradicionalnoj medicini. Najstariji zapis o sikavici potiče od Dioskorida, koji je spominje kao sredstvo za lečenje zmijskog ujeda. Njena je upotreba kao zaštitnika jetre bila popularna kod starih Grka, a Indijanci su sikavicu upotrebljavali za lečenje čireva i kožnih bolesti. Biološki najaktivniji sastojak semenki sikavice jeste silimarin. M.E.V. Feller® Silymarin F plus, uz standardizovani ekstrakt ploda sikavice koji doprinosi normalnoj funkciji jetre, dodatno sadrži maslačak i artičoku. Maslačak (Taraxacum officinale, L.) i artičoka (Cynara scolymus, L.) poznati su i u tradicionalnoj medicini. 

Sastav (u četiri tablete)Količina*PU
ekstrakt ploda sikavice (Silybum marianum) /40:1/ 180 mg 
od toga silimarina (80 %) 144 mg  
Vitamin C (askorbinska kiselina) 132 mg 165 % 
Ekstrakt korena maslačka (Taraxacum officinale) /4:1/ 25,2 mg  
Ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus) /4:1/ 16 mg  
Vitamin B1 (tiamin-hidroklorid)12 mg 1090 % 
Vitamin B6 (piridoksin-hidroklorid) 6 mg 429 % 

*preporučeni dnevni unos za odrasle osobe

Uputa za upotrebu 

Odrasli: 2 – 4 tablete na dan, uz obrok.

Važno je primenjivati uravnoteženu i raznovrsnu ishranu, kao i zdrav načina života.