Këshilla

Dhjetë tiparet themelore të dietës tradicionale mesdhetare

Dieta mesdhetare është njohur si standardi i artë i ushqimit të duhur, duke qenë se janë zbuluar shumë efekte të dobishme shëndetësore të një diete të tillë. Një dietë e tillë tradicionale mesdhetare është bërë sinonim i një diete të shëndetshme. Modeli i spikatur i ushqimit është shumë i përshtatshëm për popullatën e kulturës perëndimore, e cila dëshiron të ndryshojë zakonet e saj të ngrënies në mënyrë cilësore pa pasoja për shëndetin.

Dhjetë këshilla për të ndihmuar funksionimin normal të sistemit të tretjes

Tretja është një proces shumë kompleks që ndodh nën ndikimin e shumë enzimave dhe hormoneve. Ka një miliard baktere të mira në zorrët tona që janë gjithashtu përgjegjëse për ekuilibrin në sistemin e tretjes, dhe falë tyre dhe për një diete të ekuilibruar, mundësohet që të sigurohet një furnizim optimal ndaj lëndëve ushqyese.

Dhimbja e mesit - një sëmundje e kohëve moderne

Dhimbja e mesit pas një ftohjeje të zakonshme është një nga arsyet më të zakonshme për t`u vizituar tek mjeku i familjes. Dhimbja në fund të shpinës ose dhimbja e mesit mund të shfaqet në çdo moshë, por është më e zakonshme midis moshës 35 dhe 55, njësoj në të dy gjinitë. Dhimbjet e shpinës mund të parandalohen me ushtrime të rregullta, e cila nuk kërkon domosdoshmërisht shkuarjen në palestër, por rekomandohen aktivitete që do të sigurojnë forcë dhe qëndrueshmëri të muskujve, siç janë vallëzimi, joga, pilates etj.

Dhjetë këshilla për

Sikurse me aftësitë e tjera konjitive (njohëse), ashtu edhe për kujtesën vlen rregulli që do të zgjasë më gjatë nëse e përdorim, dmth nëse e praktikojmë, respektivishtnë qoftë se qëndrojmë mendërisht aktiv. Kjo është arsyeja pse e ashtuquajtura palestra e trurit është jashtëzakonisht e rëndësishme.