Të rejat më të fundit

Njoftimet më fundit

17.6.2020

Përmirësimi i kujtesës. Kujtesa e dobët dhe harresa zakonisht konsiderohen si një nga shenjat e para të plakjes. Kujtesa mund të përcaktohet shkurtimisht si aftësia për të mbajtur mend dhe riprodhuar dicka. Më shpesh atë e ndajmë në kujtesë afatshkurtër dhe afatgjatë.

Sistemi i tretjes dhe imuniteti

16.6.2020

Hipokrat: „Ti je çfarë ha, ushqimi le të jetë ilaçi yt e jo ilaçet ushqimi yt“ Në sajë të sistemit të tretjes, ne furnizojmë trupin me lëndët ushqyese që janë të nevojshme për shëndetin, energjinë, rritjen dhe zhvillimin. Zbërthimi i ushqimit fillon në zgavrën e gojës ku përtypet dhe laget me pështymë.

Mosha nuk është pengesë për aktivitetin fizik

15.6.2020

Procesi i plakjes është një fenomen normal fiziologjik dhe zgjat në mënyrë të pandërprerë nga ngjizja deri në fund të jetës. Gjatë plakjes ndodhin ndryshime të caktuara fiziologjike dhe të paktën gjysma e ndryshimeve që i atribuohen plakjes mund të shoqërohen me pasivitet. Besohet gjerësisht se mosha është një pengesë për aktivitetin fizik dhe ushtrimet fizike.

Shëndeti i zemrës dhe dieta mesdhetare

14.6.2020

Dieta mesdhetare është konsideruar si dieta më e mirë në botë për shumë vite. Shumë libra janë shkruar për të ushqyerin mesdhetar dhe dietën mesdhetare. Parimet kryesore të një diete të tillë janë vaktet sasiore më të vogla, por prandaj hahet më shpesh. Dieta mesdhetare është e lidhur ngushtë me zonat në të cilat rriten tradicionalisht ullinjtë dhe me zonat me peshkim.